Waarom bevlogenheid

Bevlogen mensen halen voldoening uit hun werk, zijn zeer betrokken en voelen zich energiek, vitaal en trots. Daarmee draagt bevlogenheid bij aan onze psychische en lichamelijke gezondheid. Net zo belangrijk is dat bevlogenheid mensen productiever en innovatiever maakt. Bedrijven met een groot aantal bevlogen medewerkers doen het beter op onder andere de volgende gebieden: 

10% hogere klantloyaliteit, 20% meer verkoop, 17% meer productie, 21% winstgevender, 41% minder verzuim, 40% minder fouten. (bron: Gallup Q12 2016)

Succesvolle bedrijven scoren aantoonbaar beter op bevlogenheid en betrokkenheid.

Helaas kan minder dan 20% van de Nederlandse werknemers als bevlogen worden aangemerkt. We halen er dus niet uit wat erin zit. Wij geloven dat dit beter kan!

Bevlogen medewerkers zijn dé perfecte ambassadeurs voor hun bedrijf en dragen met glimmende ogen bij aan het realiseren van echte toegevoegde waarde. Bevlogen medewerkers zijn niet alleen gelukkiger, ze maken bedrijven dus ook succesvoller. Prof. dr. Willem van Rhenen, hoogleraar Engagement & Productivity aan Nyenrode, stelt zelfs dat de mate van bevlogenheid een betere graadmeter is om het succes van een onderneming te voorspellen dan de economische KPI’s!

In 2025 is 80% van werkend Nederland bevlogen en trots!


… dit is de ambitie die de Week van de Bevlogenheid (#wvdb2017) nastreeft. Wat zou het voor de maatschappij, de economie en jouw bedrijf betekenen als we dit samen realiseren? Een mooie uitdaging, waar het Week van de Bevlogenheid-team zich graag voor inzet. Deze uitdaging kunnen we natuurlijk niet alleen realiseren. Daarom
komen graag in contact met bevlogen leiders en ondernemers die hetzelfde doel nastreven, hier binnen het eigen bedrijf actief invulling aan (willen) geven en ambassadeur voor bevlogenheid willen zijn.