Gratis Bevlogenheids Scan

Speciaal voor de week van de Bevlogenheid ontwikkelde Effectory de gratis Bevlogenheids Scan. Een korte scan die bestaat uit 30 vragen. Op deze manier wil Effectory bevlogenheid bij organisaties stimuleren.

Bevlogen medewerkers. Wat betekent dit eigenlijk?
Bevlogenheid (of in het Engels engagement) stelt organisaties in staat superieure prestaties neer te zetten en concurrentievoordeel te behalen. Bevlogen medewerkers zijn de juweeltjes van een organisatie. Deze groep medewerkers werkt met passie, werkt harder, stelt zich effectiever, efficiënter en klantgerichter op en levert hogere kwaliteit. Kortom, bevlogen medewerkers zetten daadwerkelijk dat stapje extra en zijn hierdoor een belangrijke pijler voor organisatiesucces.

Afbeelding: onderzoek Effectory (2017) bevlogenheid en betrokkenheid van medewerkers

Voorwaarden voor bevlogenheid
Bevlogenheid kan bereikt worden door een samenspel tussen de organisatie en de medewerker. Enerzijds moeten medewerkers zelf positief in de organisatie staan en willen bijdragen aan het succes van de organisatie. Anderzijds moet een organisatie voor haar medewerkers de voorwaarden scheppen om prettig en goed te kunnen werken. Welke voorwaarden zijn dit volgens jouw medewerkers? Hoe kun jij het bevlogenheidsniveau van jouw medewerkers positief beïnvloeden?

De kar als metafoor
Stel jouw organisatie eens voor als een eenvoudige kar die vooruit moet. Bevlogen medewerkers zijn in dat geval degenen die voor de kar lopen en deze met een touw vooruit trekken. Tevreden medewerkers zitten voorin de kar en kijken mee vooruit. Minder of zelfs ontevreden medewerkers zitten achter op de kar en kijken de andere kant op. En dan zijn er nog enkele medewerkers die zelfs achter de kar hangen, met de hakken in het zand. Zij werken tegen en bemoeilijken vooruitgang.

De ideale situatie
De ideale situatie voor een organisatie is dat er voldoende bevlogen medewerkers zijn die de kar vooruit trekken en dat er ook voldoende tevreden medewerkers in de kar zitten. Zij kunnen elkaar ondersteunen en afwisselen. Bij voorkeur zijn er geen gefrustreerde, verzuurde medewerkers aanwezig in de organisatie, geen personen dus die vooruitgang van de kar blokkeren. De kunst is daarnaast om alert te zijn op hobbels in de weg, en obstakels die innovatie in de weg staan samen gericht aan te pakken. Zo is het mogelijk om als organisatie continue bezig te zijn met moderniseren, iets dat op het lijf geschreven is van de bevlogen medewerker!

Meld je aan voor de gratis Bevlogenheids Scan
Wil je weten hoe bevlogen jouw medewerkers zijn? Speciaal voor de week van de bevlogenheid heeft Effectory de Bevlogenheids Scan ontwikkeld. Om bevlogenheid op de werkvloer te stimuleren biedt Effectory deze scan kosteloos aan aan organisaties met meer dan 100 medewerkers. De scan bestaat uit 30 vragen en geeft in één oogopslag inzicht in hoe bevlogen jouw medewerkers zijn. Je ontvangt gelijk een top 3 met verbeterpunten voor jouw organisatie waar je direct mee aan de slag kunt.

Gebruik de week van de bevlogenheid als aanleiding om te ontdekken hoe de bevlogenheid binnen jouw organisatie kan worden vergroot. Meld je vandaag nog aan voor de gratis Bevlogenheids Scan van Effectory.

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Name *
  • Website