De Week van de Werkstress 2017

De Week van de Bevlogenheid beveelt de Week van de Werkstress van harte bij je aan. Samen verder bouwen aan: ‘In 2025 is 80% van werkend Nederland bevlogen en trots!’

Week van de Werkstress: Wat kun je doen?

Van 13 t/m 16 november 2017 is het voor de vierde keer de landelijke Week van de Werkstress. In het hele land organiseren bedrijven activiteiten om werkstress aan te pakken en het werkplezier te vergroten. Maar wat kan je nu precies doen? Hieronder vijf tips waarmee je zelf aan de slag kunt. Ze zijn afkomstig uit de campagne ‘Op weg naar duurzame inzetbaarheid’:

1.       Vraag werknemers/collega’s naar hun oplossingen om werkstress te verlagen en hoe je daar als werkgever aan kunt bijdragen. Maak hier eventueel een vast moment van in de vorm van een spreekuur.

2.       Gebruik hulpmiddelen uit de campagne zoals de Koerskaart en Gespreksleidraad.

3.       Organiseer activiteiten voor werknemers/collega’s en link deze aan structurele oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan een workshop ‘werken zonder stress’, een lezing over het herkennen van de signalen, sportieve activiteiten zoals yoga, of een gezonde lunch.

4.       Moedig medewerkers/collega’s aan om tijdens de pauze een wandeling te maken of een andere rustgevende activiteit te doen.

5.       Verspreid het ‘Week van de Werkstress’-logo via interne kanalen om medewerkers weer bewust te maken van, mogelijk, eigen werkstress.

Bekijk alle tips op de website van Op weg naar duurzame inzetbaarheid.

Bedrijven kunnen zich ook aanmelden voor het congres ‘Duurzame inzetbaarheid & werkplezier’ op 13 november met o.a. Arko van Brakel. Aanmelden kan via deze link.

Bron: Op weg naar duurzame inzetbaarheid

Origineel: De week van de werkstress.

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Name *
  • Website